Kwaśna, ostra, intensywna pasta. Piękny, pomarańczowo – czerwony kolor pasty kusi i przyciąga. Pasta idealnie sprawdzi się jako dodatek do pieczywa, tostów, makaronów, surowych warzyw i smażonego lub pieczonego mięsa.
Kontynuuj czytanie-
Pasta paprykowo – rabarbarowa
-
Racuszki/placki z kwiatami akacji
To niesamowite jak wiele jedzenie rośnie dookoła nas. Kolejną, kwietną, zaskakującą propozycją są racuchy z kwiatami akacji. Placuszki są chrupiące z zewnątrz oraz puszyste w środku. Kwiaty akacji są słodkie…
Kontynuuj czytanie -
Piña colada
Ananas, kokos i rum a dodatkowo upał, plaża, palma, strój kąpielowy, błękit morza lub oceanu i błogi relaks – właśnie to najczęściej kojarzone jest z drinkiem o nazwie pina colada.…
Kontynuuj czytanie -
Syrop z pędów sosny
Syrop z pędów sosny jest znany naszym prababciom i babciom. Używany był zawsze podczas przeziębienia i kaszlu. Dodatkowo jego zdrowotne właściwości pozytywnie wpływają na nasz organizm i normują gospodarkę wodną,…
Kontynuuj czytanie -
Carpaccio ze szparagów z miętą i serem
Z pewnością dla wielu szparagowych smakoszy będzie to zaskoczenie: szparagi można jeść na surowo! Są chrupiące, jędrne, elastyczne. Idealnie smakują jako dodatek do sałatek, jajek, na tostach. Są wspaniałą przystawką…
Kontynuuj czytanie -
Serowe ciasto bez pieczenia
Imponująco wyglądające ciasto serowe, bez pieczenia. Masa serowa w połączeniu z galaretkami oraz cukrem staje się puszystą, gładką pianką. Dzięki agrestowym galaretką ciasto jest w kolorze pastelowej zieleni. Kontrastu dodają…
Kontynuuj czytanie -
Kwiatki mniszka w tempurze
Pyszna, chrupiąca i bardzo słoneczna przekąska. Kwiaty mniszka w tempurze z pewnością podbiją niejedno serce. Kwiaty w panierce są zaskakującą propozycją, która spotka się z zaskoczeniem. Ich przyjemny, lekko pikantny…
Kontynuuj czytanie -
Ciasto z rabarbarem
Wystarczy jedynie kilka składników, które znajdują się w prawie każdej kuchni by przygotować to fantastyczne ciasto. Jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Miękkie i słodkie ciasto świetnie współgra z…
Kontynuuj czytanie