Piña colada

Ananas, kokos i rum a dodatkowo upał, plaża, palma, strój kąpielowy,  błękit morza lub oceanu i błogi relaks – właśnie to najczęściej kojarzone jest z drinkiem o nazwie pina colada. Pina colada to alkoholowy koktajl wywodzący się z gorących Karaibów. W mojej wersji jest gęsty od miąższu ananasa, aromatyczny i bardzo rumowy. 

Wydrukuj

Piña colada

napisała:

0,0 rating
  • V
  • VG
  • GF
  • DF
Pyszny, letni drink.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:20 min.
  • Ilość porcji:4
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 400ml mleczka kokosowego
  • 350g ananasa z puszki lub świeżych
  • 100ml soku z ananasa
  • 150ml białego lub kokosowego rumu
  • 100g kostek lodu
  • białko jajka/woda/sok z limonki/cytryny
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki powinny być mocno schłodzone - minimum godzinę w lodówce. Do pojemnika blendera przelej mleczko kokosowe, sok z ananasa, rum, dodaj obranego i pokrojonego na cząstki ananasa i wszystko zmiksuj na gładką masę. Dodaj kostki lodu i ponownie zmiksuj koktajl. Białko jajka/wodę/sok z limonki/cytryny umieść na płaskim talerzu, na drugim rozsyp wiórki kokosowe. Brzegi kieliszków lub szklanek maczaj najpierw w białku/wodzie/soku z limonki/cytryny a następnie w wiórkach kokosowych. Ostrożnie by nie zniszczyć dekoracja przelej do szkła alkoholowy koktajl.

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other

error: Zawartość jest chroniona!!