Ciasto z rabarbarem

Wystarczy jedynie kilka składników, które znajdują się w prawie każdej kuchni by przygotować to fantastyczne ciasto. Jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Miękkie i słodkie ciasto świetnie współgra z kwaśnym, rabarbarowym wnętrzem. 

Wydrukuj

Ciasto z rabarbarem

napisała:

5,0 rating based on 1 rating
  • V
Proste i smaczne ciasto z rabarbarem.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:60 min.
  • Czas gotowania:20 min.
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 200g masła
  • 200g cukru pudru
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • rabarbar - około 300g
  • 250g mąki pszennej
Sposób przygotowania
Rabarbar umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłóż papierem do pieczenia. Nagrzej piekarnik do 180 stopni. W dużej misce zmiksuj masło z cukrem pudrem. Gdy masa będzie puszysta i jednolita dodawaj pojedynczo jajka, wciąż mieszając, na koniec dodaj mąkę. Całość dokładnie zmiksuj. Gdy produkty się połączą przełóż ciasto do tortownicy. Na ciasto rozłóż rabarbar. Piecz przez około godzinę. Sprawdzaj za pomocą patyczka czy ciasto jest już gotowe. Przebij nim ciasto i wyjmij, jeśli patyczek będzie suchy i ciasto nie będzie się do niego przyklejało jest gotowe.

error: Zawartość jest chroniona!!