Skip to content
  • Home
  • Przepisy
  • LifeStyle
  • O stronie
  • Administracja
    • Kontakt
    • Regulamin
Food & more
  • Home
  • Przepisy
  • LifeStyle
  • O stronie
  • Administracja
    • Kontakt
    • Regulamin

Zapiekanka warzywna z serem i pieczarkami

Obiad13 lutego, 20237 stycznia, 2025 Martyna

Gnocchi z cukinią i boczkiem

Lunch1 września, 20247 stycznia, 2025 Martyna

Bułeczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Przekąski i przystawki22 września, 20247 stycznia, 2025 Martyna

Śniadanie

Propozycje na szybkie, zdrowe i pyszne śniadanie

Obiad

Tradycyjne oraz wyszukane przepisy na smaczne obiady

Deser

Coś dobrego dla każdego: słodko i wytrawnie

Przetwory i nalewki

Rozgrzewające nalewki idealne na zimowe wieczory

  • Syrop z kwiatów czarnego bzu

    Koktajle i napary31 maja, 20186 sierpnia, 2018 Martyna

    Czarny bez znaleźć można w każdym parku, rośnie przy polnych drogach, zaroślach. Jego kwiaty są delikatne, o specyficznym zapachu. Napary i syropy z kwiatów czarnego bzu działają antywirusowo. Łagodzą bóle…

    Kontynuuj czytanie
  • Zupa z boczniaków

    Lunch31 maja, 2018 Martyna

    Boczniaki to przepyszne grzyby, które podbijają serca coraz większej liczby smakoszy. Można je kupić w supermarketach na bazarach i targach. Jednak najbardziej smakują te, które są samodzielnie wyhodowane w ogrodzie…

    Kontynuuj czytanie
  • Galaretkowiec

    Deser31 maja, 201831 maja, 2018 Martyna

    Kolorowy i bardzo łatwy w wykonaniu deser. Idealny na wiosenno-letnie upały. Uwielbiany przez najmłodszych, cieszący się dużym uznaniem wśród dorosłych smakoszy. Wystarczy chwila cierpliwości, odrobina fantazji i powstaje smaczne kulinarne…

    Kontynuuj czytanie
  • Pasta z makreli

    Śniadanie19 kwietnia, 201815 kwietnia, 2019 Martyna

    Makrela należy do rodziny tłustych ryb, bogatych w witaminę D oraz kwasy omega – 3. Zawiera również pełnowartościowe białko tak bardzo potrzebne naszemu organizmowi. Ryba ta jest bardzo popularna i…

    Kontynuuj czytanie
  • Bazyliowe pesto

    Sosy i dipy16 marca, 201816 marca, 2018 Martyna

    Bazyliowe pesto wywodzi się z kuchni włoskiej. Tradycyjny przepis oparty jest na listkach bazylii, parmezanie, orzeszkach pinii oraz dobrej oliwie i przyprawach. Pesto jest bardzo wdzięcznym dipem w których składniki…

    Kontynuuj czytanie
  • Makaron z bazyliowym pesto i pomidorkami koktajlowymi

    Obiad16 marca, 201816 marca, 2018 Martyna

    Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu danie. Idealne na dobry obiad, szybki lunch oraz jako przysmak dla dzieciaków. Sprawdzi się do niego każdy grubych makaronów: radiatori, gnocchi, farfalle, girandole, penne,…

    Kontynuuj czytanie
  • Ciasto drożdżowe z kruszonką i jabłkami

    Deser16 marca, 201816 marca, 2018 Martyna

      Przez wszystkich znane i uwielbiane. Puszysty środek, chrupiąca kruszonka i pyszne jabłka. Odpowiednio wyrośnięte i miękkie będzie przysmakiem nawet największych przeciwników słodkości. Idealne do kakao, herbaty lub gorącej kawy…

    Kontynuuj czytanie
  • Szare kluski – kluski ziemniaczane

    Obiad20 lutego, 20187 stycznia, 2025 Martyna

    Wywodzące się z wielkopolski szare kluski, swoją nazwę wzięły od barwy surowych starych ziemniaków. W latach 70/80 ubiegłego wieku były posiłkiem, który na stole pojawiał się bardzo często. Pyszny, domowy…

    Kontynuuj czytanie

Nawigacja po wpisach

Starsze wpisy
Nowsze wpisy
Znajdź nas na Facebooku
Znajdź nas na Facebooku
Najnowsze wpisy
  • Grzanki z burratą i figami
    26 września, 2025
  • Labneh – serek z dwóch składników
    2 lipca, 2025
  • Kanapkowa pasta z warzyw i tofu
    3 marca, 2025
  • Zapiekanka z białą kiełbasą i warzywami
    21 lutego, 2025
© 2025 Food&More. All rights reserved