Zupa z boczniaków

Boczniaki to przepyszne grzyby, które podbijają serca coraz większej liczby smakoszy. Można je kupić w supermarketach na bazarach i targach. Jednak najbardziej smakują te, które są samodzielnie wyhodowane w ogrodzie lub na balkonie.

Wydrukuj

Zupa z boczniaków

napisała:

0,0 rating
Smaczne i mięsiste boczniaki idealnie sprawdzą się w grzybowej zupie.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:20 min.
  • Czas gotowania:50 min.
  • Ilość porcji:6
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 500g boczniaków
  • 6 suszonych grzybów
  • 3 litry bulionu warzywnego
  • sól/pieprz
Sposób przygotowania
Grzyby boczniaki i podziel na mniejsze kawałki. Bulion przelej do garnka, dodaj suszone grzyby i zagotuj, następnie zmniejsz ogień i dodaj boczniaki. Gotuj aż grzyby zmiękną, dopraw sola i pieprzem. Podawaj posypane natka pietruszki.

Leave a Reply