Makaron z bazyliowym pesto i pomidorkami koktajlowymi

Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu danie. Idealne na dobry obiad, szybki lunch oraz jako przysmak dla dzieciaków. Sprawdzi się do niego każdy grubych makaronów: radiatori, gnocchi, farfalle, girandole, penne, fusilli. Smaczne będa również kopytka i kluski. Dodatki można dowolnie dobierać według własnych upodobań.

Wydrukuj

Makaron z bazyliowym pesto i pomidorkami koktajlowymi

napisała:

0,0 rating
  • V
  • GF
  • DF
Pyszne i szybkie w przygotowaniu obiadowe danie.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:15 min.
  • Czas gotowania:15 min.
  • Ilość porcji:4
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 250g grubego makaronu
  • pesto bazyliowe
  • kiść pomidorków koktajlowych
  • sól/pieprz
Sposób przygotowania
Makaron ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją z opakowania. Pomidorki umyj i poprzekrawaj na mniejsze cząstki. Przygotuj bazyliowe pesto. Gorący makaron wymieszaj z pesto. Podawaj z pomidorkami oraz świeżo zmielonym pieprzem.

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other

error: Zawartość jest chroniona!!