Kurki to jedne z najsmaczniejszych lecz wciąż niedocenionych grzybów. Można je przygotować na wiele różnych sposobów. Świetnie sprawdzą się w sosach, zupach, zapiekankach i jako dodatek do naleśników.
Kontynuuj czytanie-
Krem z kurek
-
Grillowane szparagi z jajkiem sadzonym
Szparagi oprócz wyjątkowego smaku bogate są w mnóstwo właściwości leczniczych i odżywczych. Bogate są w witaminy oraz minerały. Pomagają w walce z otyłością, zapobiegają pojawieniu się nowotworów. Dodatkowo uznawane są…
Kontynuuj czytanie -
Melon z szynką parmeńską
Pyszna i orzeźwiająca przystawka kuchni włoskiej. Idealnie sprawdzi się na letnie upały. Soczysty melon połączony z słoną i wyraźną w smaku szynką podany z glazurą z octu balsamicznego sprosta oczekiwania…
Kontynuuj czytanie -
Kruche ciasto z jabłkami
Sezon na jabłka prosto z sadów w pełni. Można z nich przyrządzić pyszne konfitury, dżemy, kompoty oraz ciasta. Kruche, aromatyczne, wyjątkowo pyszne oraz proste w wykonaniu ciasto z jabłkami zadowoli…
Kontynuuj czytanie -
Mini serniczki z borówką i porzeczką
Uroczo wyglądające mini serniczki zaskoczą wszystkich swym smakiem. W zależności od preferencji i sezonu na owoce, możemy używać malin, truskawek, agrestu, moreli, brzoskwiń, poziomek. Można użyć każdych owoców, które sprawiają…
Kontynuuj czytanie -
Leniwe
Polskie tradycyjne danie, idealne na obiad jak i lunch. Delikatne kluseczki przygotowane z półtłustego twarogu z pewnością staną się ulubionym daniem dorosłych jak i dzieci.
Kontynuuj czytanie -
Koktajl truskawkowy
Truskawki są owocami, które przypominają słoneczne, wiosenne chwile. Słodkie, orzeźwiające i poprawiające nastrój. Dodatkowo te smaczne owoce bogate są w wartości odżywcze. Truskawki pozytywnie wpływają na układ trawienny, leczą chrypę…
Kontynuuj czytanie -
Panierowane smażone boczniaki
Boczniaki są grzybami, które podbijają serca smakoszy. Stają się coraz łatwiej dostępne, można je kupić w supermarketach, na targach, ryneczkach. W łatwy sposób można je również wyhodować w przydomowym ogrodzie…
Kontynuuj czytanie