Mini serniczki z borówką i porzeczką

Uroczo wyglądające mini serniczki zaskoczą wszystkich swym smakiem. W zależności od preferencji i sezonu na owoce, możemy używać malin, truskawek, agrestu, moreli, brzoskwiń, poziomek. Można użyć każdych owoców, które sprawiają przyjemność nam i naszym najbliższym.

Wydrukuj

Mini serniczki z borówką i porzeczką

napisała:

0,0 rating
  • V
  • GF
Uroczo wyglądające mini serniczki zaskoczą wszystkich swym smakiem.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:30 min.
  • Czas gotowania:15 min.
  • Ilość porcji:12
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 120 g herbatników
  • 500 g twarogu sernikowego
  • 200g serka mascarpone
  • 3 krople aromatu waniliowego
  • 1 cukier wanilinowy
  • 1 jajko
  • 2 łyżki masła
  • 1 budyń waniliowy
  • ¾ szklanki cukru
  • garść borówek
  • garść porzeczek
  • kilka listków melisy
Sposób przygotowania
Papilotki umieść w formie na muffinki. Masło rozpuść w rondlu i ostudź. Herbatniki rozgnieć i wymieszaj z płynnym masłem. Wypełnij nimi papilotki tworząc spód serniczków. Twaróg, mascarpone, jajko oraz budyń i cukry wymieszaj na jednolitą masę. Dodaj aromat waniliowy. Sernikową masę wlej do papilotek, na kilku połóż porzeczki. Piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Następnie wystudź serniczki i udekoruj pozostałymi porzeczkami, borówkami i liśćmi melisy.

Leave a Reply