Melon z szynką parmeńską

Pyszna i orzeźwiająca przystawka kuchni włoskiej. Idealnie sprawdzi się na letnie upały. Soczysty melon połączony z słoną i wyraźną w smaku szynką podany z glazurą z octu balsamicznego sprosta oczekiwania nawet wybrednych smakoszy.

Wydrukuj

Melon z szynką parmeńską

napisała:

0,0 rating
  • GF
  • DF
Orzeźwiająca przekąska, idealna na letnie upały.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:15 min.
  • Ilość porcji:10
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 1 dojrzały melon
  • około 10 plastrów szynki parmeńskiej
  • garść rukoli
  • kilka oliwek
  • glazura z octu bal
Sposób przygotowania
Melona obierz ze skóry i pokrój na mniejsze kawałki. Oczyść z pestek.  Każdy kawałek owiń szynką parmeńską. Podawaj z rukolą, oliwkami i glazurą z octu balsamicznego.

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other

error: Zawartość jest chroniona!!