Skip to content
  • Home
  • Przepisy
  • LifeStyle
  • O stronie
  • Administracja
    • Kontakt
    • Regulamin
Food & more
  • Home
  • Przepisy
  • LifeStyle
  • O stronie
  • Administracja
    • Kontakt
    • Regulamin

Zapiekanka warzywna z serem i pieczarkami

Obiad13 lutego, 20237 stycznia, 2025 Martyna

Gnocchi z cukinią i boczkiem

Lunch1 września, 20247 stycznia, 2025 Martyna

Bułeczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Przekąski i przystawki22 września, 20247 stycznia, 2025 Martyna

Śniadanie

Propozycje na szybkie, zdrowe i pyszne śniadanie

Obiad

Tradycyjne oraz wyszukane przepisy na smaczne obiady

Deser

Coś dobrego dla każdego: słodko i wytrawnie

Przetwory i nalewki

Rozgrzewające nalewki idealne na zimowe wieczory

  • Wegetariańska szakszuka z bakłażanem i awokado

    Śniadanie13 marca, 202013 marca, 2020 Martyna

    Szakszuka jest daniem, które bardzo często pojawia się w mojej kuchni na śniadanie. Można je modyfikować w zależności od kulinarnych upodobań oraz indywidualnego smaku. Pyszna w wersji wegetariańskiej z samych…

    Kontynuuj czytanie
  • Faszerowany bakłażan z kaszą kuskus

    Obiad12 marca, 202012 marca, 2020 Martyna

    Bakłażan wciąż jest warzywem niedocenionym w polskiej kuchni. Jest rzadko przyrządzany i wciąż jest warzywem po które niechętnie się sięga. Propozycja przygotowania go w wersji wegetariańskiej – z pomidorem, suszoną…

    Kontynuuj czytanie
  • Zupa pieczarkowa

    Lunch12 marca, 202011 listopada, 2020 Martyna

    Wyśmienita, wegetariańska zupa pieczarkowa. Przygotowana w oparciu o bulion warzywny oraz grzyby, przyprawy i śmietanę. Idealna dla smakoszy i fanów pieczarek. Usmażone na złoty kolor grzyby dodają aromatu oraz koloru.…

    Kontynuuj czytanie
  • Makaron ryżowy z krewetkami i mango

    Lunch9 marca, 20209 marca, 2020 Martyna

    Kolorowa, przyciągająca wyglądem lunchowa propozycja. Idealnie przygotowany makaron z soczystymi krewetkami. Podany ze słodkim mango, ostrą papryczką chilli i pyszną mieszanką tajskich sosów. Posypany sezamem oraz listkami zielonej kolendry z…

    Kontynuuj czytanie
  • Sałatka z gruszką i camembertem

    Lunch11 lutego, 202011 lutego, 2020 Martyna

    Kolorowa, przyciągająca wyglądem lunchowa propozycja. Świeża, zielona sałata, zdrowa papryka, soczyste oliwki oraz gruszka i włoskie orzechy. Dodatkowo idealnie usmażony ser camembert o chrupiącej skórce i ciepłym, płynnym środku. Połączenie…

    Kontynuuj czytanie
  • Kotlety z warzyw z rosołu

    Lunch13 stycznia, 202027 lutego, 2023 Martyna

    Podążając za ideą zero waste w jedzeniu – czyli nie marnowaniu produktów spożywczych i nie generowaniu resztek powstały pyszne kotlety z warzyw z rosołu. Warzywa ugotowane w rosole, w wersji…

    Kontynuuj czytanie
  • Pieczone awokado z jajkiem

    Śniadanie11 stycznia, 202011 stycznia, 2020 Martyna

    Tradycyjne śniadaniowe jajko, podane w nowej, ciekawej formie. Upieczone w piekarniku awokado z pewnością wszystkich zaskoczy. Mimo, iż awokado jest jednym z najbardziej kalorycznych owoców posiada wiele wartości odżywczych. Jest…

    Kontynuuj czytanie
  • Piernik staropolski dojrzewający

    Deser19 grudnia, 20197 stycznia, 2025 Martyna

    Piernik dojrzewając, staropolski jest ciastem dla cierpliwych. Długie tygodnie oczekiwania aż ciasto dojrzeje w lodówce rekompensuje jego wyśmienity smak. Korzenny aromat wypełnia zawsze cały dom. Ciasto rozpływa się w ustach.…

    Kontynuuj czytanie

Nawigacja po wpisach

Starsze wpisy
Nowsze wpisy
Znajdź nas na Facebooku
Znajdź nas na Facebooku
Najnowsze wpisy
  • Grzanki z burratą i figami
    26 września, 2025
  • Labneh – serek z dwóch składników
    2 lipca, 2025
  • Kanapkowa pasta z warzyw i tofu
    3 marca, 2025
  • Zapiekanka z białą kiełbasą i warzywami
    21 lutego, 2025
© 2025 Food&More. All rights reserved