Sałatka z gruszką i camembertem



Kolorowa, przyciągająca wyglądem lunchowa propozycja. Świeża, zielona sałata, zdrowa papryka, soczyste oliwki oraz gruszka i włoskie orzechy. Dodatkowo idealnie usmażony ser camembert o chrupiącej skórce i ciepłym, płynnym środku. Połączenie idealne. Sałatka jest bardzo prosta w przygotowaniu, nie wymaga dużej ilości składników i dużego nakładu czasu.

Wydrukuj

Sałatka z gruszką i camembertem

napisała:

5,0 rating based on 2 ratings
  • V
Szybka w przygotowaniu sałatka.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:20 min.
  • Czas gotowania:10 min.
  • Ilość porcji:2
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 8 liści sałaty masłowej
  • 2 sery camembert
  • 10 czarnych oliwek
  • 1/3 czerwonej papryki
  • 2 łyżeczki konfitury żurawinowej lub z borówki
  • 1 gruszka konferencja
  • 1 jajko
  • 6 pełnych łyżek bułki tartej
  • olej do smażenia
  • sól/pieprz
  • 3 orzechów włoskich
Sposób przygotowania
Camemberty wyjmij z lodówki minimum 30 minut przed przygotowaniem, zdejmij opakowania. Liście sałaty opłucz pod bieżącą wodą, osusz i porwij na mniejsze części. Oliwki odcedź z zalewy, przetnij na pól. Gruszkę ostrugaj, podziel na ósemki. Orzechy obierz z łupin i podziel na połówki. Paprykę potnij w słupki.  Ser obtocz w rozbełtanym jajku i w bułce tartej. Potwórz czynność: jajko, bułka tarta. Smaż na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru. Sałatki skompletuj i ułóż na nich ciepły ser. Oprósz solą i pieprzem. Na camemberty nałóż łyżeczkę konfitury.



Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other

error: Zawartość jest chroniona!!