Skip to content
  • Home
  • Przepisy
  • LifeStyle
  • O stronie
  • Administracja
    • Kontakt
    • Regulamin
Food & more
  • Home
  • Przepisy
  • LifeStyle
  • O stronie
  • Administracja
    • Kontakt
    • Regulamin

Zapiekanka warzywna z serem i pieczarkami

Obiad13 lutego, 20237 stycznia, 2025 Martyna

Gnocchi z cukinią i boczkiem

Lunch1 września, 20247 stycznia, 2025 Martyna

Bułeczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Przekąski i przystawki22 września, 20247 stycznia, 2025 Martyna

Śniadanie

Propozycje na szybkie, zdrowe i pyszne śniadanie

Obiad

Tradycyjne oraz wyszukane przepisy na smaczne obiady

Deser

Coś dobrego dla każdego: słodko i wytrawnie

Przetwory i nalewki

Rozgrzewające nalewki idealne na zimowe wieczory

  • Chleb z garnka

    Śniadanie6 kwietnia, 202018 kwietnia, 2020 Martyna

    Domowy chleb – czyli chrupiąca, pękająca skórka, puszyste, miękkie wnętrze i ten zapach który wypełnia cały dom podczas pieczenia. Chleb przygotowany w garnku ma wszystkie te zalety. Dodatkowo w łatwy…

    Kontynuuj czytanie
  • Guacamole z chilli

    Sosy i dipy6 kwietnia, 202010 kwietnia, 2020 Martyna

    Sos guacamole przygotowany w awokado jest bardzo prosty w wykonaniu i można go modyfikować pod względem indywidualnych preferencji. Wersja z papryczką chilli ora cebulą jest wersją pikantniejszą od standardowego, klasyczne…

    Kontynuuj czytanie
  • Golonka w jasnym piwie

    Obiad5 kwietnia, 20204 maja, 2020 Martyna

    Przygotowana w ciemnym piwie jest tradycyjnym bawarskim daniem. Długi proces przygotowania potrafi zniechęcić niecierpliwych jednak jej świetny smak zrewanżuje czas oczekiwania. Dobrze przyprawiona, z delikatnym i miękkim odchodzącym od kości…

    Kontynuuj czytanie
  • Cebularze z czarnuszką

    Przekąski i przystawki4 kwietnia, 20204 maja, 2020 Martyna

    Cebularze czyli placki pszenne z dodatkiem cebuli wywodzą się z kuchni żydowskiej. Tradycyjny przepis na cebularze pochodzi z województwa lubelskiego. W nim cebularze przygotowane są z dodatkiem maku. Cebularze są…

    Kontynuuj czytanie
  • Krem z brokuł

    Lunch4 kwietnia, 20204 kwietnia, 2020 Martyna

    Zupa idealna na początek wiosny. Piękny zielony kolor, delikatny smak. Zupę można wzbogacić o ulubione dodatki i podawać z makaronem, wędzonym łososiem, orzechami, grzankami, kleksem śmietany itp. Dodatkowo brokuły przez…

    Kontynuuj czytanie
  • Torciki bezowe z malinami

    Deser2 kwietnia, 20202 kwietnia, 2020 Martyna

    Bezy są przygotowane z białek jaj i cukru kryształowego lub cukru pudru. Idealnie chrupiące, słodkie, rozpływające się w ustach. Bezę można przygotować na mnóstwo sposobów – jako małe ciasteczka, mini…

    Kontynuuj czytanie
  • Placki z buraków

    Lunch1 kwietnia, 20201 kwietnia, 2020 Martyna

    Pyszne, zdrowe i świetnie wyglądające. Placki buraczane, przygotowane na wzór placków ziemniaczanych są dla nich ciekawą alternatywą. Idealnie sprawdzą się jako dodatek do gulaszu, kasz oraz mięs. 

    Kontynuuj czytanie
  • Bagietka z guacamole i łososiem

    Przekąski i przystawki31 marca, 202018 kwietnia, 2020 Martyna

    Propozycji podania bagietki jest mnóstwo. Idealna ze śniadaniowymi pastami. Świetna do sosów, zup i dipów. Wersja z guacamole, wędzonym łososiem, ostrym chilli i słodką gruszką jest kolejną opcją podania tego…

    Kontynuuj czytanie

Nawigacja po wpisach

Starsze wpisy
Nowsze wpisy
Znajdź nas na Facebooku
Znajdź nas na Facebooku
Najnowsze wpisy
  • Grzanki z burratą i figami
    26 września, 2025
  • Labneh – serek z dwóch składników
    2 lipca, 2025
  • Kanapkowa pasta z warzyw i tofu
    3 marca, 2025
  • Zapiekanka z białą kiełbasą i warzywami
    21 lutego, 2025
© 2025 Food&More. All rights reserved