Guacamole z chilli

Sos guacamole przygotowany w awokado jest bardzo prosty w wykonaniu i można go modyfikować pod względem indywidualnych preferencji. Wersja z papryczką chilli ora cebulą jest wersją pikantniejszą od standardowego, klasyczne guacamole. Świetnie sprawdzi się do tortilli, nachosów oraz taco.

Wydrukuj

Guacamole z chilli

napisała:

0,0 rating
  • VG
  • GF
  • DF
Pyszne pasta w pikantnym wydaniu.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:15 min.
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 1 awokado
  • 1 papryczka chilli
  • sól/pieprz
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1/2 małej cebuli
Sposób przygotowania
Papryczkę chilli pokrój w kostkę, cebulę drobno posiekaj. Wyciśnij sok z cytryny. Awokado przetnij na pół, wyjmij pestkę i za pomocą łyżki wyjmij miąższ ze skórki. Miąższ przełóż do miseczki i dobrze go wymieszaj, dodaj sok z cytryny, papryczkę oraz cebulę. Dopraw solą i pieprzem i przemieszaj wszystkie składniki.

Leave a Reply