Bagietka z guacamole i łososiem

Propozycji podania bagietki jest mnóstwo. Idealna ze śniadaniowymi pastami. Świetna do sosów, zup i dipów. Wersja z guacamole, wędzonym łososiem, ostrym chilli i słodką gruszką jest kolejną opcją podania tego pieczywa. 

Wydrukuj

Bagietka z guacamole i łososiem

napisała:

5,0 rating based on 1 rating
  • V
  • DF
Pyszna i świeża propozycja bagietki.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:20 min.
  • Ilość porcji:2
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 1 bagietka
  • 1 papryczka chilli
  • 100g wędzonego łososia w plastrach
  • 1 gruszka
  • kilka gałązek kopru
  • 100g guacamole
  • pieprz
Sposób przygotowania
Papryczkę chilli pokrój w plasterki. Gruszkę obierz i pokrój w kostkę. Bagietkę przekrój wzdłuż na pół. Posmaruj guacamole. Rozłóż na niej wędzonego łososia, posyp gruszką oraz chilli i udekoruj świeżym koprem. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem.

Leave a Reply