Pizza z awokado i dynią z pewnością nie należy do popularnych pizz. Sezon na dynię trwa niewiele czasu dlatego trzeba wykorzystywać go do ostatniego ziarenka.
Kontynuuj czytanie-
Pizza z dynią i awokado
-
Smażone kanie w marynacie octowej
Smażone kanie, zalane marynatą octową i zapasteryzowane cieszą swym smakiem przez długi czas.
Kontynuuj czytanie -
Gruszki w rumie
Jesień jest porą gdy polskie sady bogate są w jabłka i gruszki. Z dodatkiem gruszek można przygotować świetne mięsa, sałatki, ciasta a nawet nalewki. Gruszki w rumie będą świetne do…
Kontynuuj czytanie -
Słodko-ostry krem dyniowy z mlekiem kokosowym
Dyniowy sezon trwa w najlepsze. Na blogu są już przepisy na dyniowe kotlety, kluski, ciasta, zupy. Poza więc na słodko – ostry krem z dyni z mleczkiem kokosowym.
Kontynuuj czytanie -
Gofry z boczniakiem
Gofry zazwyczaj kojarzone są jako deser lub śniadanie podane na słodko. Miłym zaskoczeniem okażą się gofry w wersji wytrawnej. Podane z domowej roboty majonezem, aromatycznymi boczniakami i świeżym szczypiorkiem.
Kontynuuj czytanie -
Flaczki z siedziunia sosnowego (koziej brody)
Flaczki z siedziunia sosnowego (koziej brody) są kolejną wersją tej pysznej zupy.
Kontynuuj czytanie -
Udziec sarni w winie
Sarnina jest jednym z trudniejszych do przygotowania mięs. Wymaga wyczucia, cierpliwości i umiejętności obserwacji. Idealne mięso powinno być dobrze doprawione, miękkie i soczyste. Długo marynowany udziec sarni pieczony w rękawie…
Kontynuuj czytanie -
Suszona pierś z kaczki
Kaczkę przygotować można na wiele różnych sposobów. Jednym z nich jest suszenie. Proces wymaga dużej cierpliwości jednak smak i duma z przyrządzenia dojrzewającej kaczki rekompensuje czas oczekiwania.
Kontynuuj czytanie