Kokosowa owsianka to propozycja na pyszne, sycące oraz wegańskie/wegetariańskie śniadanie. Mleczko kokosowe dodaje płatkom owsianym lekkości i aromatu. Dodatkowo nie zawiera laktozy. Soczyste czereśnie sprawiają, że danie jest świeże, przypomina…
Kontynuuj czytanie-
Kokosowa owsianka z czereśniami
-
Smalec/pasta z białej fasoli
Smalec w kuchni polskiej pojawił się bardzo dawno temu. Podawany na pajdzie chleba z ćwiartką jabłka i ogórkiem kiszonym. Smalec/pasta przygotowana z białej, ugotowanej fasoli w konsystencji, wyglądzie a nawet…
Kontynuuj czytanie -
Gruszki w cieście
Łatwe w przygotowaniu kruche ciasto świetnie łączy się z gruszkami. Dodatek rodzynek i cynamonu jest miłą niespodzianką czekającą na odkrycie w środku owoców. Deser świetnie wygląda, wybitnie smakuje i z…
Kontynuuj czytanie -
Rolada bezowa z truskawkami
Rolada bezowa jest połączeniem chrupiącej a zarazem miękkiej bezy z słodkim i delikatnym śmietanowym kremem. Świeże, soczyste truskawki dodają lekkości i orzeźwienia. Beza piecze się bardzo krótko, deser jest bardzo…
Kontynuuj czytanie -
Leczo z boczniakami
Leczo z boczniakami czyli jednogarnkowe, bardzo sycące danie.
Kontynuuj czytanie -
Pizza prosciutto z szynką parmeńską i rukolą
Klasyczna pizza prosciutto. Pyszna szynka parmeńska, świeża rukola oraz sos pomidorowy i mozzarella. Puszyste i chrupiące ciasto o złotym kolorze.
Kontynuuj czytanie -
Szparagi z szynką parmeńską i parmezanem
Szparagi z szynką parmeńską są przystawką bardzo łatwą w przygotowaniu i świetnie wyglądającą. Krótki czas pieczenia szparagów sprawia, że są kruche i esencjonalne. Szynka parmeńska uzupełnia danie o słony smak…
Kontynuuj czytanie -
Truskawki i maliny pod koglem moglem
Kogel mogel – przysmak lub zmora dzieciństwa. Z pewnością nie jeden wnuk delektował się tą słodkością, przygotowaną specjalnie dla niego przez babcię. Zazwyczaj wrzucało się żółtko do kubka, szklanki i…
Kontynuuj czytanie