Chrupiące bezy, słodki krem śmietanowy i kwaskowy sos cytrynowy stanowią idealną harmonię smaków. Dobrze przygotowana, wypieczona i wysuszona beza będzie sprawiać przyjemność przez długie chwile.
Kontynuuj czytanie-
Mini bezy cytrynowe
-
Bulion wołowy
Bulion wołowy jest bardzo aromatyczny i intensywny w smaku, stanowi idealną bazę innych zup. Powolne gotowanie, odpowiednie doprawienie i połączenie składników stanowi klucz do uzyskania idealnego bulionu.
Kontynuuj czytanie -
Nalewka z aronii
Intensywny kolor i głęboki smak. Nalewka idealna na zimowe wieczory. Małe, okrągłe owoce aronii bogate są w witaminy, które mają pozytywne oddziaływanie na ludzki organizm. Posiadają przeciwutleniacze które chronią przed…
Kontynuuj czytanie -
Drożdżówka z konfiturą brzoskwiniową
Pyszne brzoskwiniowe bułeczki. Idealne na deser lub szybką słodką przekąskę. Posypane cukrem, podane z kakao lub kawą bądź herbatą poprawią nastrój nawet największego smutasa. Drożdżówki można podawać również polane smacznym…
Kontynuuj czytanie -
Drożdżówki z nutellą
Drożdżówki z nutellą zadowolą nie tylko dzieci. Słodka czekolada wypełniająca drożdżową bułeczkę jest świetnym połączeniem. Drożdżówki są proste w wykonaniu i można je podawać w różnych kształtach i formach.
Kontynuuj czytanie -
Jajka w koszulkach na grzance z boczkiem
Smaczne i imponująco wyglądające śniadanie. Przygotowanie jajka w koszulce nie należy do łatwych jednak praktyka czyni mistrza. Delikatność i ostrożność w przygotowaniu oraz odpowiednia technika pozwolą przyrządzić wyjątkowy posiłek.
Kontynuuj czytanie -
Sos cytrynowy
Sos idealny do deserów, dań rybnych i sałatek. Żółty kolor, kwaśno-słodki smak i idealna konsystencja sprawiają że znajduje zastosowanie w wielu potrawach.
Kontynuuj czytanie -
Frytki z dyni
Smaczne i małokaloryczne dyniowe frytki są świetną alternatywą do standardowych frytek ziemniaczanych. Frytki mogą stanowić dodatek do głównego dania lub być same w sobie smaczną i szybką przekąską. Podane z…
Kontynuuj czytanie