Tradycyjna, polska zupa. Najlepiej smakuje gdy jest przygotowana z młodego, aromatycznego kopru. Dodatkowo koper bogaty jest w witaminę A i C, witaminy z grupy B, magnez, żelazo, mangan, wapń, proteiny…
Kontynuuj czytanie-
Zupa koperkowa
-
Duszona wołowina z grzybami
Rozpływająca się w ustach wołowina. Idealnie miękka z aromatycznym grzybowym sosem. Gorącą wołowinę można przełożyć do słoików, szczelnie zakręcić i wystudzić a następnie wstawić do lodówki. W taki sposób można…
Kontynuuj czytanie -
Rosół tradycyjny
Tradycyjny i przez wszystkich uwielbiany. W każdą niedzielę króluję na polskich stołach. Pachnący, aromatyczny i pożywny. Idealny na przeziębienie i kiepski nastrój. Podany z makaronem, natką pietruszki oraz marchewką przypomina…
Kontynuuj czytanie -
Pad thai z kurczakiem i tofu
Ten specjał kuchni tajskiej jest już bardzo dobrze znany również w Polsce. Przygotowany własnoręcznie smakuje wyśmienicie. Wystarczy w odpowiedni sposób połączyć ze sobą składniki a zapachy z dalekiej Azji wypełnią…
Kontynuuj czytanie -
Chipsy z jarmużu
Zdrowa i pyszna przekąska idealna do wieczornych, domowych, filmowych seansów. Pieczony jarmuż jest bardzo chrupki. Doprawiony solą i pieprzem nabiera głębi smaku.
Kontynuuj czytanie -
Muszle faszerowane szpinakiem i wędzoną makrelą
Efektownie wyglądające danie. Idealne na szybki lunch lub obiad. Smaczny włoski makaron wypełniony rybnym farszem. Szpinak dodaje świeżości i delikatności a beszamelowy sos uzupełnia całość dania.
Kontynuuj czytanie -
Francuskie tosty z mandarynkami
Ciepłe i pyszne śniadanie to podstawa każdego udanego dnia. Słodki miód z pewnością skusi łasuchów a mandarynki przyciągną pasjonatów owoców.
Kontynuuj czytanie -
Omlet z szynką i pomidorami
Zdrowe i bardzo smaczne śniadanie. Przyrządzenie go zajmuje tylko chwilę. Do omletu można dodawać ulubione warzywa i wędliny. Wersja z wędzoną rybą będzie świetną alternatywą dla wegetarian.
Kontynuuj czytanie