Chipsy z jarmużu

Zdrowa i pyszna przekąska idealna do wieczornych, domowych, filmowych seansów. Pieczony jarmuż jest bardzo chrupki. Doprawiony solą i pieprzem nabiera głębi smaku.

Wydrukuj

Chipsy z jarmużu

napisała:

0,0 rating
  • V
  • GF
  • DF
Zdrowa i pyszna przekąska.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:10 min.
  • Czas gotowania:10 min.
  • Ilość porcji:4
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 3 garści liści jarmużu
  • 1 łyżka oliwy
  • sol/pieprz
Sposób przygotowania
Liście jarmużu oderwij od łodyg, umyj i osusz. Wymieszaj z oliwą, dopraw. Rozsyp na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, zachowaj między liśćmi odstępy. Włóż na górną półkę piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na około 10 minut.

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other

error: Zawartość jest chroniona!!