Omlet z szynką i pomidorami

Zdrowe i bardzo smaczne śniadanie. Przyrządzenie go zajmuje tylko chwilę. Do omletu można dodawać ulubione warzywa i wędliny. Wersja z wędzoną rybą będzie świetną alternatywą dla wegetarian.

Wydrukuj

Omlet z szynką i pomidorami

napisała:

0,0 rating
Zdrowe i bardzo smaczne śniadanie. Przyrządzenie go zajmuje tylko chwilę.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:15 min.
  • Czas gotowania:10 min.
  • Ilość porcji:2
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 4 białka
  • 2 jajka
  • ½ pęczka kopru
  • 2 pomidory
  • 2 cebulki dymki
  • 2 garści pokrojonej w paski szynki
  • oliwa do smażenia
  • sól/pieprz
Sposób przygotowania
Białka wymieszaj z jajkami i ubij trzepaczką. Dodaj szynkę, posiekany szczypiorek i cebulki, dobrze wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej, wylej omletowe ciasto, na wierzch rozłóż pokrojone w plasterki pomidory i posyp posiekanym koprem. Dopraw solą i pieprzem. Smaż na niewielkim ogniu aż spód będzie ścięty, wtedy przełóż na talerz.

Leave a Reply