Francuskie tosty z mandarynkami

Ciepłe i pyszne śniadanie to podstawa każdego udanego dnia. Słodki miód z pewnością skusi łasuchów a mandarynki przyciągną pasjonatów owoców.

Wydrukuj

Francuskie tosty z mandarynkami

napisała:

0,0 rating
  • V
  • DF
Ciepłe i pyszne śniadanie to podstawa każdego udanego dnia.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:15 min.
  • Czas gotowania:10 min.
  • Ilość porcji:3
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 9 kromek chleba tostowego
  • 2 jajka
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 500ml mleka
  • mandarynki
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • oliwa do smażenia
Sposób przygotowania
Jajka ubij z mlekiem i cukrem na jednolitą masę. Na patelni rozgrzej oliwę. Każdą kromkę chleba zamocz w mleku z jajkiem i usmaż na złocisty kolor. Tosty podawaj od razu po upieczeniu, ciepłe z cząstkami mandarynek, polane miodem.

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other

error: Zawartość jest chroniona!!