Pyszna oraz prosta w przygotowaniu sałatka. Niewielka ilość składników oraz ich dostępność ułatwiają jej przygotowanie. Sałatka jest delikatnie słodka dzięki konserwowej kukurydzy, selerowi oraz ananasowi. Przyjemnej ostrości dodaje chrupki por.
Kontynuuj czytanie-
Sałatka z ananasem i selerem konserwowym
-
Placek ze śliwkami
Szybkie w przygotowaniu ciasto. Niewielka ilość składników oraz prostota przygotowania i krótki czas pieczenia są kolejnymi walorami. Placek jest bardzo aromatyczny, wilgotny oraz smaczny.
Kontynuuj czytanie -
Placki z cukinii z łososiem
Placki ziemniaczane są tradycją kuchni polskiej. Zna je każdy choć w różnych regionach naszego kraju przybrały inne nazwy. Ciekawą alternatywą dla nich są placki przygotowane z cukinii. Zielone, chrupiące podane…
Kontynuuj czytanie -
Ciasto ucierane z jabłkiem
Najpopularniejszym owocem, które uwielbiane i znane jest przez wszystkich jest jabłko. Dlatego tak wiele zastosować ma ono w kuchni. Świetnie sprawdzi się w ciastach, deserach, przetworach, jajko dodatek do mięs…
Kontynuuj czytanie -
Aromatyzowane oliwy
Obecność oliwy w kuchni jest niepodważalna. Używana jest do smażenia, pieczenia, sosów oraz sałatek. Oliwa z dnia na dzień zdobywa swoich fanów, nie tylko dzięki walorom smakowym ale również dzięki…
Kontynuuj czytanie -
Malinówka – nalewka z malin
Maliny bogate są w witaminy B, C oraz E, posiadają wiele substancji mineralnych takich jak potas, żelazo, wapń, magnez. Maliny łagodzą bóle menstruacyjne, obniżają gorączkę oraz usprawniają system nerwowy. Są…
Kontynuuj czytanie -
Focaccia z rozmarynem
Focaccia czyli płaski placek z drożdży, mąki, wody, oliwy oraz dodatków wywodzi się z kuchni włoskiej. Jest bardzo prosta w wykonaniu i nie wymaga trudno dostępnych składników. Ten drożdżowy placek…
Kontynuuj czytanie -
Mango lassi
Mango lassi czyli jogurtowy koktajl wywodzący się z Indii. Tradycyjne lassi to napój na bazie jogurtu, przypraw i wody. W oryginalnej wersji jest to napój słony, który spożywany jest w…
Kontynuuj czytanie