Sałatka z ananasem i selerem konserwowym

Pyszna oraz prosta w przygotowaniu sałatka. Niewielka ilość składników oraz ich dostępność ułatwiają jej przygotowanie. Sałatka jest delikatnie słodka dzięki konserwowej kukurydzy, selerowi oraz ananasowi. Przyjemnej ostrości dodaje chrupki por.

Wydrukuj

Sałatka z ananasem i selerem konserwowym

napisała:

4,8 rating based on 5 ratings
  • V
  • GF
Pyszna sałatka, idealna jako osobne danie, dodatek do mięs, jako przekąska. Świetna na śniadanie lub kolację.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:50 min.
  • Czas gotowania:10 min.
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 10 jajek
  • 1/2 pora
  • 370ml konserwowego selera
  • 500g ananasa w syropie
  • 3 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego
  • sól/pieprz
  • 400g konserwowej kukurydzy
Sposób przygotowania
Jajka ugotuj, obierz, ostudź i pokrój w kostkę, dodaj do nich pokrojonego w kostkę pora. Ananasa odcedź, pokrój w kostkę dodaj do jajek. Selera i kukurydzę odcedź z syropu i połącz z pozostałymi warzywami i jajkami. Dopraw solą i pieprzem, dodaj majonez i dokładnie wymieszaj.

Leave a Reply