Aromatyzowane oliwy

Obecność oliwy w kuchni jest niepodważalna. Używana jest do smażenia, pieczenia, sosów oraz sałatek. Oliwa z dnia na dzień zdobywa swoich fanów, nie tylko dzięki walorom smakowym ale również dzięki pozytywnemu wpływowi na zdrowie. Zawarte w oliwie z oliwek kwasy tłuszczowe, obniżają zły cholesterol ponadto sprzyja walce z cukrzycą oraz rakiem i łagodzi stany zapalne w organizmie.

Wydrukuj

Aromatyzowane oliwy

napisała:

0,0 rating
Aromatyzowane oliwy idealnie sprawdzą się do podkreślenia smaku sałatek, mięs i sosów.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:15 min.
  • Czas gotowania:5 min.
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • oliwa z oliwek
  • bazylia
  • papryczka chili
  • rozmaryn
  • pieprz czarny
  • czosnek
Sposób przygotowania
Oliwę podgrzej, powinna być ciepła jednak nie może się zagotować. Do umytych i osuszonych butelek włóż przyprawy. W zależności od upodobania użyj ulubionych składników. Ja przyrządziłam oliwę bazyliową, czosnkowo-rozmarynową oraz z papryczkami chili. Przyprawy zalej ostrożnie ciepłą oliwą i pozostaw do wystygnięcia. Następnie zamknij butelki.

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other

error: Zawartość jest chroniona!!