Smaczne krokiety, idealne na przystawkę bądź lunch. Są świetnym rozwiązaniem na przygotowanie szybkiego oraz bardzo smacznego posiłku. Krokiety są również przysmakiem dla wszystkich fanów ciasta naleśnikowego. Można je podawać w…
Kontynuuj czytanie-
Krokiety z pieczoną dynią
-
Kapusta z grzybami
Pyszna, podsmażana kapusta z aromatycznymi grzybami i marchewką. Jest idealna jako farsz do wigilijnych pierogów. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do mięs, klusek śląskich, oraz pieczeni i gęstych sosów.
Kontynuuj czytanie -
Matiasy z cebulą
Pyszna śledziowo-cebulowa sałatka. Słone śledzie i chrupka cebula idealnie sprawdzą się na sałatce, w śmietanie lub jako dodatek do ciepłych ziemniaków w mundurkach.
Kontynuuj czytanie -
Zupa grzybowa
Idealna z makaronem lub z ziemniakami, aromatyczna i smaczna zupa grzyba. Jedna z wielu tradycyjnych, polskich zup. Przez wszystkich jadana ze smakiem. Możliwość podawania jej z różnymi składnikami sprawia, że…
Kontynuuj czytanie -
Chałka
Każdy z nas pamięta zapach i smak chałki, pieczonej przez babcie na śniadanie. Puszyste, słodkie ciasto, fikuśnie zaplecione w różnego rodzaju warkocze. Podawane ze szklanką ciepłego mleka lub kakao, domowymi…
Kontynuuj czytanie -
Zapiekanka z indykiem i warzywami
Najlepsze domowe obiady to takie, które robi się szybko, są pachnące, aromatyczne, kolorowe i w których, każdy znajdzie coś dobrego dla siebie. Takim daniem z pewnością jest zapiekanka z mięsem…
Kontynuuj czytanie -
Makaron z dynią i czerwonym szczawiem
Sezon na dynię trzeba wykorzystać do ostatniej dyniowej pestki. Dlatego połączenie dyni z makaron oraz sosem śmietanowym z gałką muszkatołową będzie świetną propozycją lunchowo – obiadową. Danie zaskoczy nie tylko…
Kontynuuj czytanie -
Chlebek bananowy
Chlebek bananowy jest słodkim, aromatycznym ciastem przypominającym chleb. Wywodzi się z kuchni amerykańskiej gdzie podawany był jako dodatek do śniadania. W Polsce zdobył uznanie jako pyszny deser. Modyfikowanie tego ciasta…
Kontynuuj czytanie