Idealna smakowa kompozycja. Gruszka i dynia w zaskakującym połączeniu. Dyniowy dżem świetnie sprawdzi się jako dodatek do naleśników, pancake, tostów, racuchów lub śniadaniowych owsianek, ryżu na mleku lub deserów.
Kontynuuj czytanie-
Dżem dyniowy z gruszką
-
Kluski dyniowe
Sezon na dynię nie trwa zbyt długo a jest ona z pewnością smaczną królową jesieni. Warto więc przygotować z niej jak najwięcej pomarańczowych dań które swoim wyglądem jak i smakiem…
Kontynuuj czytanie -
Ciasteczka owsiane z suszonymi owocami
Ciasteczka owsiane upieczone bez dodatku mąki i cukru są zdrową, fit alternatywą dla wszystkich dbających o sylwetkę. Wyśmienite w smaku, wzbogacone o sezam i siemię lniane są świetną przekąską zarówno…
Kontynuuj czytanie -
Ciasto dyniowe z pomarańczą
Jesienny, żółty kolor ciasta przypomina nam o mijającym lecie. Jednak nadchodząca jesień jest bogata w dary natury, które mogą cieszyć nas na tak wiele sposobów. Jednym z nich jest pyszne,…
Kontynuuj czytanie -
Spaghetti z kolorowymi marchewkami, fetą i borówką
Przez żołądek do serca – tak to prawda. Prawdą jest również to że najpierw jedzą oczy. Kukurydziany makaron spaghetti podany z kolorowymi marchewkami oraz serem, borówkami i miętą z pewnością…
Kontynuuj czytanie -
Muffiny dyniowe
Niestety dynia nie występuje w naszym klimacie przez cały rok. Dlatego warto delektować się nią przez cały sezon jej występowania. Idealna w warzywnych oraz mięsnych gulaszach, świetna w makaronach, tartach.…
Kontynuuj czytanie -
Placki z mąki orkiszowej z jabłkami
Pyszne jabłkowe placuszki przygotowane z mąki orkiszowej są świetnym śniadaniowym daniem. Użyty w nich jogurt naturalny oraz kefir sprawiają, że placki są delikatne, rozpływają się w ustach. Starte jabłka sprawiają,…
Kontynuuj czytanie -
Gruszki w zalewie octowej
Najsmaczniejsze, najładniejsze oraz najbardziej wartościowe w składniki odżywcze i witaminy są owoce, spożywane w pełni swojego sezonu. Niestety sezon na polskie gruszki nie trwa zbyt długo. Zatrzymanie ich smaku w…
Kontynuuj czytanie