Skip to content
  • Home
  • Przepisy
  • LifeStyle
  • O stronie
  • Administracja
    • Kontakt
    • Regulamin
Food & more
  • Home
  • Przepisy
  • LifeStyle
  • O stronie
  • Administracja
    • Kontakt
    • Regulamin

Zapiekanka warzywna z serem i pieczarkami

Obiad13 lutego, 20237 stycznia, 2025 Martyna

Gnocchi z cukinią i boczkiem

Lunch1 września, 20247 stycznia, 2025 Martyna

Bułeczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Przekąski i przystawki22 września, 20247 stycznia, 2025 Martyna

Śniadanie

Propozycje na szybkie, zdrowe i pyszne śniadanie

Obiad

Tradycyjne oraz wyszukane przepisy na smaczne obiady

Deser

Coś dobrego dla każdego: słodko i wytrawnie

Przetwory i nalewki

Rozgrzewające nalewki idealne na zimowe wieczory

  • Polewka

    Śniadanie14 lutego, 202114 marca, 2021 Martyna

    Polewka czyli zupa przygotowana na bazie maślanki w dzisiejszych czasach coraz rzadziej gości na polskich stołach. Natomiast 35 lat temu była zupą jadaną bardzo często. Dostępność do naturalnych składników: mleka,…

    Kontynuuj czytanie
  • Likier krówkowy (z cukierków krówki)

    Przetwory i nalewki22 stycznia, 202122 stycznia, 2021 Martyna

    Likier z krówek jest idealną propozycją dla osób lubiących słodkie i gęste likiery. Jest bardzo łatwy w przygotowaniu i można go pić od razu po zrobieniu. Z pewnością znajdzie grono…

    Kontynuuj czytanie
  • Tarta z cukinii z fetą i granatem

    Lunch5 stycznia, 20218 grudnia, 2024 Martyna

    Tarta ta przyciąga wzrok swym pięknym wyglądem, jednak niekwestionowanym jej atutem jest jej smak. Świeża, soczysta cukinia w jajeczno-śmietanowym sosie z dodatkiem kurkumy, słony ser feta, lekko ostry szczypiorek oraz…

    Kontynuuj czytanie
  • Pizza margherita

    Lunch3 stycznia, 202110 stycznia, 2021 Martyna

    Pizza margherita jest jedną z najpopularniejszych i najczęściej jedzonych pizz. Idealnie przygotowane ciasto, sos pomidorowy, plastry mozzarelli i włoski klasyk gotowy. Pizzę podawać można z listkami świeże bazylii oraz oliwą.

    Kontynuuj czytanie
  • „Nocny” chleb z siemieniem lnianym

    Śniadanie3 stycznia, 20211 września, 2022 Martyna

    Ten chleb jest idealny. Podczas pieczenia zapach unosi się w całym domu. Walka z samym sobą by poczekać aż chleb ostygnie i nie odkrawać kromki do spróbowania, gdy jest jeszcze…

    Kontynuuj czytanie
  • Papryki faszerowane mięsem i pieczarkami

    Obiad3 stycznia, 202110 stycznia, 2021 Martyna

    Bardzo łatwe w przygotowaniu obiadowe lub lunchowe danie. Faszerować można warzywa, która aktualnie są dostępne, sezonowe. Mogą to być papryki, cukinie, kabaczki, dynie, ziemniaki, bakłażany. Farsz również może być modyfikowany…

    Kontynuuj czytanie
  • Karmelizowana marchewka

    Przekąski i przystawki2 stycznia, 202110 stycznia, 2021 Martyna

    W kuchni polskiej marchewka występuje bardzo często. Zazwyczaj przygotowywane są z niej surówki, sałatki, ciasta. Wzbogaca się jej smakiem zupy, lecza, farsze. Idealna na słodko i wytrawnie, przetworzona jak i…

    Kontynuuj czytanie
  • Podpłomyki z wędzonym pstrągiem

    Śniadanie2 stycznia, 202110 stycznia, 2021 Martyna

    Podpłomyki są jednymi z najstarszych polskich placków. Były szybsze w przygotowaniu niż chleb dlatego często gościły na stołach zarówno na śniadaniach jak i kolacjach czy podczas obiadu.

    Kontynuuj czytanie

Nawigacja po wpisach

Starsze wpisy
Nowsze wpisy
Znajdź nas na Facebooku
Znajdź nas na Facebooku
Najnowsze wpisy
  • Grzanki z burratą i figami
    26 września, 2025
  • Labneh – serek z dwóch składników
    2 lipca, 2025
  • Kanapkowa pasta z warzyw i tofu
    3 marca, 2025
  • Zapiekanka z białą kiełbasą i warzywami
    21 lutego, 2025
© 2025 Food&More. All rights reserved