Likier krówkowy (z cukierków krówki)

Likier z krówek jest idealną propozycją dla osób lubiących słodkie i gęste likiery. Jest bardzo łatwy w przygotowaniu i można go pić od razu po zrobieniu. Z pewnością znajdzie grono fanów.

Wydrukuj

Likier krówkowy (z cukierków krówki)

napisała:

0,0 rating
  • V
  • GF
Słodki likier z cukierków krówki.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 600g cukierków krówek
  • 600ml śmietanki 30%
  • 450ml mleka
  • 750ml spirytusu nalewkowego lub wódki
Sposób przygotowania
Krówki odwiń z opakowań i przełóż do garnka z grubym dnem. Dolej do nich mleko i podgrzewaj powoli (nie doprowadzając do zagotowania), co jakiś czas mieszając aż cukierki się rozpuszczą. Następnie dolej śmietankę, wymieszaj i wystudź. Powoli dolej alkohol stale mieszając. Proporcje alkoholu można dobierać pod własne upodobania. Likier przelej do butelek, przechowuj w lodówce.

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other

error: Zawartość jest chroniona!!