Bardzo łatwe w przygotowaniu obiadowe lub lunchowe danie. Faszerować można warzywa, która aktualnie są dostępne, sezonowe. Mogą to być papryki, cukinie, kabaczki, dynie, ziemniaki, bakłażany. Farsz również może być modyfikowany w zależności od preferencji smakowych. Świetnie sprawdzi się mięsny z wołowiną, drobiem, wieprzowiną jak i wegetariański lub grzybowy.
Wydrukuj
Papryki faszerowane mięsem i pieczarkami
- GF
Faszerowane warzywa z mięsem.
Składniki
- 4 duże papryki
- 2 cebule
- 100g białych pieczarek
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 200g mozzarelli
- oliwa do smażenia + posmarowania naczynia do zapiekania
- woda
- 300g mięsa mielonego: drobiowego lub wołowego, wieprzowego
- sól/pieprz
- listki bazylii do dekoracji