Kiszone liście winogron używane są najczęściej w kuchni greckiej, bałkańskiej i zachodnioazjatyckiej.
Kontynuuj czytanie-
Kiszone liście winogron
-
Rustykalna tarta z czarnymi porzeczkami
Rustykalna tara z czarnymi porzeczkami jest najłatwiejszą w przygotowaniu i najszybszą tartą na świecie. Wygląda imponującą a smakuje jeszcze lepiej.
Kontynuuj czytanie -
Nalewka z porzeczek
Piękny kolor nalewki z porzeczek przyciąga spojrzenie. Wyśmienity smak jest jej kolejnym atutem.
Kontynuuj czytanie -
Nalewka z truskawek
Nalewka z truskawek jest idealnym sposobem na zachowanie smaku, zapachu i koloru truskawek. Jednak jest to zdecydowanie wersja dla dorosłych.
Kontynuuj czytanie -
Caprese – pomidory z mozzarellą
Caprese to sałatka wywodząca się z włoskiego regionu Kampania. Jest bardzo prosta w wykonaniu a do jej przygotowania potrzeba jedynie kilku, łatwo dostępnych składników: mozzarelli, pomidorów, bazylii, oliwy, soli i…
Kontynuuj czytanie -
Dżem truskawkowy
Pachnący, słodki i domowy dżem truskawkowy jest uwielbiamy przez wszystkich. Gęsty, zwarty i wyśmienity. Idealny jako dodatek do śniadań, ciast, lodów a także sosów i herbat.
Kontynuuj czytanie -
Nalewka z zielonych orzechów włoskich
Nalewka z zielonych, niedojrzałych orzechów włoskich jest idealnym, domowym lekarstwem na dolegliwości żołądkowe. Działa odtruwająco, bakteriobójczo i grzybobójczo. Ma działanie przeciwzapalne oraz obniża poziom cholesterolu i ciśnienie krwi.
Kontynuuj czytanie -
Kanapki z szynką szwarcwaldzką i awokado
Nie oszukujmy się! Kanapki królują. Są szybkie w wykonaniu, pyszne, można komponować je z ulubionych składników lub z takich które akurat mamy pod ręką. Zadowoloną dzieci, dorosłych, wybrednych niejadków jak…
Kontynuuj czytanie