Kanapki z szynką szwarcwaldzką i awokado

Nie oszukujmy się! Kanapki królują. Są szybkie w wykonaniu, pyszne, można komponować je z ulubionych składników lub z takich które akurat mamy pod ręką. Zadowoloną dzieci, dorosłych, wybrednych niejadków jak i ekskluzywnych smakoszy.

Wydrukuj

Kanapki z szynką szwarcwaldzką i awokado

napisała:

0,0 rating
Bogate i niestandardowe kanapki.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:30 min.
  • Czas gotowania:6 min.
  • Ilość porcji:2
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 4 kromki chleba
  • masło
  • 2 jajka
  • 1 awokado
  • garść roszponki
  • 100g szynki szwarcwaldzkiej
  • 1 papryczka chilli
  • majonez
  • sól/pieprz
Sposób przygotowania
Jajka ugotuj na twardo, wystudź, pokrój w plasterki. Chilli pokrój w cieniutkie plasterki. Kromki chleba posmaruj masłem. Na każdą kromkę ułóż kilka liści roszponki. Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę i łyżką wydrąż miąższ. Pokrój go na mniejsze kawałki i rozłóż na kromkach chleba. Dodaj plasterki szynki, jajka oraz chilli. Oprósz kanapki solą i pieprzem i polej domowym majonezem.

Leave a Reply