Rustykalna tarta z czarnymi porzeczkami

Rustykalna tara z czarnymi porzeczkami jest najłatwiejszą w przygotowaniu i najszybszą tartą na świecie. Wygląda imponującą a smakuje jeszcze lepiej.

Wydrukuj

Rustykalna tarta z czarnymi porzeczkami

napisała:

0,0 rating
  • V
Szybka w wykonaniu tarta z czarną porzeczką
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:20 min.
  • Czas gotowania:35 min.
  • Ilość porcji:8
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 200g mąki tortowej
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • 120g zimnego masła
  • 40g cukru
  • około 200g czarnej porzeczki
  • kilka listków majeranku
Sposób przygotowania
Owoce opłucz pod bieżącą wodą, osusz i oderwij od łodyżek. Mąkę przesiej do miski, dodaj do niej masło podzielone na małe kawałki, cukier, sól oraz jajko. Szybko zagnieć ciasto. Owiń je w folię spożywczą i wstaw do lodówki na 20 minut. Następnie na posypanej stolnicy lub blacie kuchennym rozwałkuj ciasto i przełóż je na papier do pieczenie a następnie z papierem na blachę z piekarnika. Na środek cista nałóż porzeczki, posyp je listami majeranku. Brzegi ciasta nawiń na owoce. Piecz ciasto przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Jeśli porzeczki są bardzo kwaśne posyp je przed pieczeniem odrobiną cukru.

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other

error: Zawartość jest chroniona!!