Nalewka z porzeczek

Piękny kolor nalewki z porzeczek przyciąga spojrzenie. Wyśmienity smak jest jej kolejnym atutem.

Wydrukuj

Nalewka z porzeczek

napisała:

0,0 rating
Pyszna, porzeczkowa nalewka.
  • Poziom trudności:Łatwy
Składniki
  • 2kg porzeczek
  • 1l spirytusu 95%
  • 1l wódki 40%
  • 1kg cukru
Sposób przygotowania
Owoce umyj i osusz. Oderwij od łodygi i przebierz. Jedynie w pełni dobre owoce nadają się na nalewkę. Porzeczki przesyp do dużego słoja, zalej wódką i spirytusem. Odstaw na minimum miesiąc w ciepłe, ciemne miejsce. Następnie owoce odcedź od alkoholu i zasyp je cukrem. Wstrząśnij słojem i pozostaw szczelnie zamknięty, w ciemnym miejscu przez tydzień. Owoce odcedź z soku - nie będą już potrzebne. Połącz sok z alkoholem, zamieszaj i przefiltruj a następnie przelej o butelek. Butelki przechowuj przez minimum 3 miesiące w ciemnym, chłodnym miejscu.

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other

error: Zawartość jest chroniona!!