Smakuje i pachnie jak bez. Syrop z kwiatów lilak jest zamkniętą w słoiczkach wiosną. Intensywny, słodki o wspaniałym aromacie. Idealny do herbaty, świetnie smakuje dodany do wody z kostkami lodu.…
Kontynuuj czytanie-
Syrop z bzu lilak
-
Spaghetti z pesto z pokrzyw
Pięknie wyglądający makaron spaghetti z zielonym, orzechowo – pokrzywowym pesto. Danie jest bardzo wiosenne, aromatyczne o charakterystycznym i intensywnym smaku.
Kontynuuj czytanie -
Pasta z bakłażanów
Pasta z bakłażanów jest świetnym dodatkiem do grzanek, tostów, pieczywa. Jest świeża, orzeźwiająca o wyjątkowym smaku. Sprawdzi się również idealnie podana z surowymi warzywami: marchewką, selerem naciowym, burakiem.
Kontynuuj czytanie -
Napar z pokrzywy
Pokrzywa traktowana jest jako chwast. Często wyrywana i niedoceniana. Ma ona jednak wyśmienity wpływ na nasze zdrowie. Zawiera wiele minerałów oraz witamin, które wpływają na prawidłowe funkcjonowanie organizmu. W kuchni…
Kontynuuj czytanie -
Ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką
Gdy tylko rozpocznie się sezon na truskawki – rozpoczyna się sezon na drożdżowe. Drożdżowe ciasto z truskawkami, drożdżówki, bułeczki, zawijańce i rogale. Idealne, miękki, słodkie, z kruszonką. Świetne jako poobiedni…
Kontynuuj czytanie -
Sałatka ziemniaczana z ogórkiem
Sałatka ziemniaczana z zielonym ogórkiem oraz cebulą jest idealną propozycją do dań z grilla. Świerza, szybka i prosta w przygotowaniu. Świetna jako dodatek do kiełbasy z grilla, karkówki, ryby, kaszanki.…
Kontynuuj czytanie -
Krem z naci marchewki
Kuchnia zero wasta – czyli gotowanie bez marnowania. W oparciu o ten nurt powstał krem z naci młodej marchewki. Zupa jest bardzo sycąca, o intensywnym zielonym kolorze. Idealnie smakuje podana…
Kontynuuj czytanie -
Lody mango
Słoneczny kolor i wyśmienity smak zachęca do zjedzenia tych lodów. Przygotowane są jedynie z 3 składników: bananów, mango i mleka. Ich wykonanie jest bardzo proste co jest świetnym pomysłem na…
Kontynuuj czytanie