Lody mango

Słoneczny kolor i wyśmienity smak zachęca do zjedzenia tych lodów. Przygotowane są jedynie z 3 składników: bananów, mango i mleka. Ich wykonanie jest bardzo proste co jest świetnym pomysłem na spędzenie wspólnego czasu z bliskimi. 

Wydrukuj

Lody mango

napisała:

4,7 rating based on 3 ratings
Słoneczne, smaczne lody.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:20 min.
  • Ilość porcji:4
  • Czy można zamrażać?:Tak
Składniki
  • 4 dojrzałe banany
  • 1 dojrzałe mango
  • 100ml mleka roślinnego lub zwierzęcego
Sposób przygotowania
Dojrzałe banany obierz, pokrój w plasterki, włóż do woreczka do mrożenia i pozostaw na całą noc lub minimum 8 godzin w zamrażalce. Mango obierz ze skórki i odkrój od pestki. Mleko dobrze schłodź. Banany wyjmij z woreczka, podziel na mniejsze części, dodaj do pojemnika blendera, dodaj mleko. Miksuj aż uzyskasz jednolitą masę. Dodaj mango i ponownie przez chwilkę miksuj. W tej postaci masa będzie idealna jako shake, jeśli wstawisz na godzinę do zamrażalnika masa się schłodzi i można ją podać jako lody. Lody podawaj z owocami, ulubionym sosem, posypką lub startą czekoladą.

Leave a Reply