Smaczne i sycące pierogi, idealne do podania na wigilijną kolację. Polane okrasą z boczku i zeszklonej cebulki mogą stanowić atrakcyjną przystawkę. Sprawdzą się również wyśmienicie podane z gorącym, czerwonym wigilijnym…
Kontynuuj czytanie-
Pierogi z kapustą z grzybami
-
Schab pieczony w kapuście
Schab pieczony w całości jest daniem wymagającym od kucharza cierpliwości. Najpierw przygotowanie marynaty i odstawienie mięsa na długie godziny by przeszło smakiem przypraw i ziół. Następnie powolne pieczenie które sprawi,…
Kontynuuj czytanie -
Gulasz wieprzowy – tradycyjny
Gulasz wieprzowy to łatwe w przygotowaniu danie wywodzące się z kuchni polskiej. Przygotowany na ulubionym wieprzowym mięsie z dodatkiem warzyw i domowego przecieru pomidorowego będzie smacznym i tradycyjnym obiadem.
Kontynuuj czytanie -
Mus dyniowo-pomarańczowy
Mus dyniowy z dodatkiem soku z pomarańczy czyli idealny, jesienny deser. Kwaśny mus w pięknym pomarańczowym kolorze idealnie współgra ze słodyczą śmietanki. Korzenne ciasteczka dodają dodatkowej struktury i chrupkości.
Kontynuuj czytanie -
Szarlotka z dynią
Klasyczna szarlotka z kruchym ciastem wzbogacona o puree z dyni. Dynia dodaje pięknego pomarańczowego koloru. Ciasto jest idealną propozycją na jesienne wieczory.
Kontynuuj czytanie -
Pizza z cukinią i szynką parmeńską
Ciasto na pizze dla cierpliwych. Długi czas oczekiwania wygradza smak pizzy, jej puszyste brzegi i chrupiący spód. Śmietanowo-majonezowy sos idealnie współgra z ostrością papryczki chilli oraz świeżością rukoli.
Kontynuuj czytanie -
Flaczki z kani
Flaczki z kani są idealnie ostre i rozgrzewające. Zupa ta jest wyśmienita na jesienne obiady. Aromatyczna, pyszna i bardzo sycąca. Z pewnością zdobędzie ogromne grono fanów.
Kontynuuj czytanie -
Sernik dyniowy
Puszysty dyniowy sernik. Idealny na jesienne wieczory. Delikatnie słodki, aromatyczny z dodatkiem jesiennych przypraw. Świetnie wyważony, wilgotny, bardzo smaczny.
Kontynuuj czytanie