Flaczki z kani

Flaczki z kani są idealnie ostre i rozgrzewające. Zupa ta jest wyśmienita na jesienne obiady. Aromatyczna, pyszna i bardzo sycąca. Z pewnością zdobędzie ogromne grono fanów.

Wydrukuj

Flaczki z kani

napisała:

0,0 rating
  • V
  • VG
  • GF
  • DF
Wegańskie, wegetariańskie flaczki z grzybów.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:30 min.
  • Czas gotowania:35 min.
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 700g kani
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 bulwa selera
  • kawałek pora
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 biała cebula
  • 1 papryczka chilli
  • około 2,5l wody
  • obrany 2cm kawałek imbiru
  • 1 łyżka suszonego majeranku
  • 2 liście laurowe
  • 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
  • 3 ziela angielskie
  • 5 ziaren jałowca
  • olej
  • sól/pieprz
Sposób przygotowania
Marchewkę, pietruszkę, selera, cebulę obierz i pokrój w kostkę. Czosnek obierz i pokrój w plasterki. Papryczkę pokrój w plasterki. Do garnka z grubym dnem wlej olej i dodaj czosnek. Włącz kuchenkę, gdy czosnek zacznie robić się złoty wyjmij go i dodaj pokrojone warzywa i papryczkę. Smaż przez 5 minut. Kanie oczyść silikonowym pędzelkiem i pokrój w paski. Dodaj do warzyw i całość podsmaż pod przykryciem przez 10 minut, na średnim ogniu co jakiś czas mieszając. Całość zalej wodą, dodaj ziele angielskie, jałowiec, liście laurowe, majeranek, starty na tarce imbir, sól, pieprz, paprykę mieloną. Zupę gotuj pod przykryciem około 20 minut - aż grzyby i warzywa zmiękną. Podawaj z ulubionym pieczywem np. nocnym chlebem lub bagietkami.

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other

error: Zawartość jest chroniona!!