Skip to content
  • Home
  • Przepisy
  • LifeStyle
  • O stronie
  • Administracja
    • Kontakt
    • Regulamin
Food & more
  • Home
  • Przepisy
  • LifeStyle
  • O stronie
  • Administracja
    • Kontakt
    • Regulamin

Zapiekanka warzywna z serem i pieczarkami

Obiad13 lutego, 20237 stycznia, 2025 Martyna

Gnocchi z cukinią i boczkiem

Lunch1 września, 20247 stycznia, 2025 Martyna

Bułeczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Przekąski i przystawki22 września, 20247 stycznia, 2025 Martyna

Śniadanie

Propozycje na szybkie, zdrowe i pyszne śniadanie

Obiad

Tradycyjne oraz wyszukane przepisy na smaczne obiady

Deser

Coś dobrego dla każdego: słodko i wytrawnie

Przetwory i nalewki

Rozgrzewające nalewki idealne na zimowe wieczory

  • Faszerowane jajka z łososiem

    Przekąski i przystawki14 marca, 202114 marca, 2021 Martyna

    Na polskim stole jajka podczas wielkanocnego ucztowania są niezbędnym elementem. Podawane są na kilkadziesiąt różnych sposobów. Można je spotkać ugotowane na twardo w żurku, jako jajko sadzone w barszczu białym,…

    Kontynuuj czytanie
  • Jajka faszerowane guacamole

    Przekąski i przystawki14 marca, 202114 marca, 2021 Martyna

    Jajka są produktem kojarzony najbardziej ze świątecznym, wielkanocnym stołem. Podane w wersji klasycznej z majonezem, przecięte na pół pojawiają się w żurku. Można je znaleźć w warzywnej sałatce, jako dodatek…

    Kontynuuj czytanie
  • Majonez bazyliowy

    Sosy i dipy14 marca, 202114 marca, 2021 Martyna

    Klasyczny, gęsty majonez jest idealny do wszystkiego. Majonez aromatyzowany i koloryzowany bazylią ma dodatkowy walor: świetnie wygląda.  Wystarczy jedynie kilka składników, chwila cierpliwości i gęsty majonez gotowy. Idealny do sałatek,…

    Kontynuuj czytanie
  • Faszerowane jajka ze szprotką

    Przekąski i przystawki14 marca, 202114 marca, 2021 Martyna

    W kuchni polskiej jajka używane są jako produkt, który jest składnikiem ciast, deserów, sosów, sałatek. Często serwowane jest na śniadanie w postaci jajecznicy, jajka sadzonego, omletów lub naleśników. Podczas Wielkanocnego…

    Kontynuuj czytanie
  • Domowe masło

    Śniadanie14 marca, 202114 marca, 2021 Martyna

    Kremowe masło domowej roboty. Bez jakichkolwiek ulepszaczy, składników konserwujących itp. Świetnie rozprowadza się na pieczywie. Idealne do ciast i smażenia. Dzięki domowemu wykonaniu można wzbogacić je o ulubione składniki np.…

    Kontynuuj czytanie
  • Majonez

    Sosy i dipy13 marca, 202114 marca, 2021 Martyna

    Fanów majonezu jest mnóstwo. Są tacy, którzy są w stanie majonez dodać do prawie każdego danie. Przygotowanie domowego majonezu jest więc świetną umiejętnością. Wystarczy jedynie kilka składników, chwila cierpliwości i…

    Kontynuuj czytanie
  • Zakwas na żurek

    Sosy i dipy13 marca, 202114 marca, 2021 Martyna

    Na naszych wielkanocnych, tradycyjnych stołach od lat królują dwie zupy: barszcz biały lub żurek. Nie sposób wybrać lepszą i częściej jedzoną. Każda ma swoich fanów i ogromnych miłośników. Zakwas na…

    Kontynuuj czytanie
  • Mazurek z konfiturą z dzikiej róży

    Deser10 marca, 202114 marca, 2021 Martyna

    Słodkie, cienkie ciasto i lekko kwaskowata konfitura z dzikiej róży – zestawienie idealne. Pięknie, wiosennie wyglądający wielkanocny mazurek. Dodatkowym atutem tego ciasta jest łatwość jego przygotowania. Wystarczy też zaledwie kilka…

    Kontynuuj czytanie

Nawigacja po wpisach

Starsze wpisy
Nowsze wpisy
Znajdź nas na Facebooku
Znajdź nas na Facebooku
Najnowsze wpisy
  • Grzanki z burratą i figami
    26 września, 2025
  • Labneh – serek z dwóch składników
    2 lipca, 2025
  • Kanapkowa pasta z warzyw i tofu
    3 marca, 2025
  • Zapiekanka z białą kiełbasą i warzywami
    21 lutego, 2025
© 2025 Food&More. All rights reserved