Skip to content
  • Home
  • Przepisy
  • LifeStyle
  • O stronie
  • Administracja
    • Kontakt
    • Regulamin
Food & more
  • Home
  • Przepisy
  • LifeStyle
  • O stronie
  • Administracja
    • Kontakt
    • Regulamin

Zapiekanka warzywna z serem i pieczarkami

Obiad13 lutego, 20237 stycznia, 2025 Martyna

Gnocchi z cukinią i boczkiem

Lunch1 września, 20247 stycznia, 2025 Martyna

Bułeczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Przekąski i przystawki22 września, 20247 stycznia, 2025 Martyna

Śniadanie

Propozycje na szybkie, zdrowe i pyszne śniadanie

Obiad

Tradycyjne oraz wyszukane przepisy na smaczne obiady

Deser

Coś dobrego dla każdego: słodko i wytrawnie

Przetwory i nalewki

Rozgrzewające nalewki idealne na zimowe wieczory

  • Sałatka warzywna – tradycyjna

    Przekąski i przystawki3 lutego, 20183 lutego, 2018 Martyna

    Tradycyjna, polska, warzywna sałatka. Idealna na święta Wielkanocne lub Bożonarodzeniowe. Świetnie sprawdzi się na spotkania ze znajomymi, szybki lunch lub przystawka. Smaczna przekąska, odpowiednia na każdą okazję. Przez wszystkich lubiane…

    Kontynuuj czytanie
  • Shrimp House

    LifeStyle30 stycznia, 2018 Martyna

      Krewetkownia – czy jest jakieś inne słowo, które smakoszy owoców morza cieszy równie mocno? Jeśli Wam też na usta przywołuje uśmiech to znaczy, że koniecznie musicie zajrzeć do Shrimp…

    Kontynuuj czytanie
  • Hummus

    Sosy i dipy15 stycznia, 201819 lutego, 2018 Martyna

    Tradycyjna pasta pochodząca prawdopodobnie z Libanu. Jest idealna jako przekąska i przystawka na piątkowe wieczory ze znajomymi. Można ją podawać na wiele sposobów: na kanapce, na macy, podpłomykach, tortillach, jako…

    Kontynuuj czytanie
  • Pasta tahini

    Sosy i dipy15 stycznia, 201815 stycznia, 2018 Martyna

    Tahini czyli pasta sezamowa przygotowana jest z prażonego sezamu i oliwy. Używana jest bardzo często w kuchni japońskiej, koreańskiej, chińskiej. Grecy na bazie pasty tahini przygotowują chałwę.  W Polsce tahini…

    Kontynuuj czytanie
  • Krokiety z mięsem z rosołu

    Przekąski i przystawki5 stycznia, 20187 stycznia, 2019 Martyna

    Smaczne mięsne krokiety, idealne na przystawkę bądź lunch. Są świetnym rozwiązaniem na pozostałe po rosole mięso.  Krokiety są również przysmakiem dla wszystkich fanów ciasta naleśnikowego. Można je podawać w wersji…

    Kontynuuj czytanie
  • Co zrobić z jedzeniem po świętach?

    Inne27 grudnia, 201728 grudnia, 2017 Martyna

    Zgodnie ze słowami naszych babć: „nic nie powinno się zmarnować a jedzenia nie można wyrzucać”. Co zatem zrobić z pełną lodówką, która aż pęka w szwach? Jak przechować ryby, pierogi…

    Kontynuuj czytanie
  • Warszawskie Si

    LifeStyle6 grudnia, 201720 grudnia, 2017 Martyna

    Jeśli macie ochotę na leniwy niedzielny obiad lub w ciągu zapracowanego dnia pracy szybką przekąskę i lunch, koniecznie zajrzyjcie do Si (http://restauracjasi.pl/) Si jest włoską restauracją, która specjalizuje się w…

    Kontynuuj czytanie
  • Zupa cebulowa

    Obiad5 grudnia, 20175 grudnia, 2017 Martyna

    Zupa cebulowa jest najpopularniejszą zupą z kuchni francuskiej.  Przyrządzona na bulionie wołowym, z długo smażoną cebulą, chrupką grzanką oraz roztopionym, ciągnącym się serem. Idealna na wykwintną kolację lub powolny obiad.

    Kontynuuj czytanie

Nawigacja po wpisach

Starsze wpisy
Nowsze wpisy
Znajdź nas na Facebooku
Znajdź nas na Facebooku
Najnowsze wpisy
  • Grzanki z burratą i figami
    26 września, 2025
  • Labneh – serek z dwóch składników
    2 lipca, 2025
  • Kanapkowa pasta z warzyw i tofu
    3 marca, 2025
  • Zapiekanka z białą kiełbasą i warzywami
    21 lutego, 2025
© 2025 Food&More. All rights reserved