Krokiety z mięsem z rosołu

Smaczne mięsne krokiety, idealne na przystawkę bądź lunch. Są świetnym rozwiązaniem na pozostałe po rosole mięso.  Krokiety są również przysmakiem dla wszystkich fanów ciasta naleśnikowego. Można je podawać w wersji wegetariańskiej, mięsnej lub wegańskiej.

Wydrukuj

Krokiety z mięsem z rosołu

napisała:

0,0 rating
  • DF
Smaczne mięsne krokiety, idealne na przystawkę bądź lunch.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:20 min.
  • Czas gotowania:10 min.
  • Ilość porcji:4
  • Czy można zamrażać?:Tak
Składniki
  • 3 jajka
  • 1 ½ szklanki mleka
  • 1 szklanka mąki
  • szczypta soli
  • mięso z rosołu
  • 1 marchewka z rosołu
  • 1 cebula
  • 1 jajko do panierowania krokietów
  • bułka tarta do panierowania krokietów
  • oliwa do smażenia
  • sól/pieprz
Sposób przygotowania
Mięso z rosołu obierz ze skóry i kości, posiekaj. Marchewkę drobno pokrój w kostkę. Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij. Wymieszaj mięso z warzywami, dopraw solą i pieprzem. Mąkę przesiej, dodaj szczyptę soli, mleko i jajka. Składniki dobrze wymieszaj i usmaż naleśniki. Nałóż farsz cienką warstwą na naleśniki, zostaw około centymetrową przestrzeń przy brzegach. Pionowe brzegi naleśnika zagnij do środka a następnie od dołu zwijaj naleśniki na rulon. Każdy rulon delikatnie spłaszcz. Krokiety delikatnie zamocz w rozbełtanym jajku a następnie obtocz w bułce tartej.  Smaż na złotobrązowy kolor. Podawaj z pastą chilli lub sosem czosnkowy.

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other

error: Zawartość jest chroniona!!