Bruschetta z pesto z czosnku niedźwiedziego, mozzarellą i pomidorkami

Bruschetta z pesto z czosnku niedźwiedziego, mozzarellą i pomidorkami jest inną wersją klasycznej włoskiej bruschetty.

Wydrukuj

Bruschetta z pesto z czosnku niedźwiedziego, mozzarellą i pomidorkami

napisała:

0,0 rating
  • V
Chrupiące grzanki z zielonym pesto.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:10 min.
  • Czas gotowania:8 min.
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 6 łyżek pesto z czosnku niedźwiedziego
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 1 kulka mozzarelli - 125g
  • nasiona słonecznika
  • pieprz
  • 1 bagietka lub ulubione pieczywo
Sposób przygotowania
Pomidorki pokrój na ćwiartki lub połówki. Mozzarellę pokrój w plastry. Bagietkę przetnij wzdłuż i podziel na mniejsze kawałki. Blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na nim bagietkę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200% na 2 minuty, wyjmij. Podpieczone kromki natrzyj obranym ząbkiem czosnku, wyłóż na nie pesto z czosnku niedźwiedziego, pomidorki, mozzarellę. Wstaw ponownie do piekarnika i podpiecz do momentu roztopienia sera. Wyjmij, oprósz świeżo mielonym pieprzem oraz ziarnami słonecznika.

Leave a Reply