Pesto z czosnku niedźwiedziego

Pesto z czosnku niedźwiedziego jest absolutnie nieziemskie. Ten aromatycznym dip jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do tostów, naleśników czy mięs.

Wydrukuj

Pesto z czosnku niedźwiedziego

napisała:

0,0 rating
  • V
  • VG
  • GF
  • DF
Aromatyczne, zielone, sezonowe pesto.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:15 min.
  • Czy można zamrażać?:Tak
Składniki
  • 50g pestek słonecznika
  • 100ml dobrego oleju rzepakowego
  • 100g liści czosnku niedźwiedziego
  • sól/pieprz
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
Sposób przygotowania
Pestki słonecznika podpraż chwilę na suchej, gorącej patelni i wystudź. Uprażony słonecznik, porwane liście czosnku, sok z cytryny, zmiksuj na gładką masę. Pod koniec miksowania dodaj olej. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z makaronem, tostami, naleśnikami, mięsem, rybami.

Leave a Reply