Pyszne, wegańskie gołąbki przygotowane z kaszy jaglanej z dodatkiem papryk, cebuli oraz czarnuszki. Wzbogacone o pikantną nutę pasty chilli z pewnością przypadną do gustu fanom mocniejszych i wyraźniejszych smaków. Gołąbki zawinięte są w liście kalarepy, która nie jest oczywistym składnikiem gołąbków.
![Gołąbki z kaszą jaglaną w liściach kalarepy](https://foodandmore.pl/wp-content/uploads/2021/06/S_C6173-150x150.jpg)
Wydrukuj
Gołąbki z kaszą jaglaną w liściach kalarepy
- V
- VG
- GF
- DF
Wegańskie gołąbki z kasza jaglaną.
Składniki
- 20 liści z kalarepy
- 1 papryka czerwona
- 1 papryczka chilli
- 1 biała lub żółta cebula
- sól
- 1 łyżeczka pasty chilli (alternatywnie)
- 150g kaszy jaglanej
- 1/4 łyżeczki nasion czarnuszki
- olej - do smażenia
- około 600g passaty pomidorowej