Croissant z pieczonym burakiem i fetą

Croissant z pieczonym burakiem i fetą są świetnym pomysłem na śniadanie, lunch czy kolacje.

Wydrukuj

Croissant z pieczonym burakiem i fetą

napisała:

0,0 rating
  • V
Chrupiące croissanty z burakiem i serem.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:40 min.
  • Czas gotowania:30 min.
  • Ilość porcji:2
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 2 croissanty
  • 2 łyżki pesto bazyliowe
  • 1 burak
  • garść orzechów włoskich
  • kilka listków rukoli
  • 1 łyżka miodu
  • 50g sera feta
  • olej rzepakowy
  • sól/pieprz
Sposób przygotowania
Buraka obierz ze skórki, przełóż na folię do pieczenia, polej olejem, dopraw solą i pieprzem i zawiń w folię. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 20 - 30 minut, następnie wyjmij z folii i wystudź. Rukolę opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Croissanty przekrój wzdłuż, posmaruj pesto i nałóż rukolę. Buraka pokrój w grubsze plastry i nałóż na croissanty. Posyp serem i orzechami włoskimi. Polej odrobiną miodu.

Leave a Reply