Naleśniki dutch baby są alternatywa dla klasycznych, smażonych pyszności. Szybkość i łatwość ich przygotowania oraz wygoda – pieką się same w piekarniku – sprawia, że coraz częściej są przygotowywane na śniadanie lub deser. Dutch baby jest puszysty, delikatny i bardzo sycący. Można przygotować go z dowolnymi, ulubionymi owocami. Świetnie smakuje z dodatkiem lodów lub sosów owocowych, sosu karmelowego lub czekoladowego.

Wydrukuj
Naleśniki dutch baby z truskawkami i czekoladą
- V
Łatwy w przygotowaniu naleśnik z piekarnika.
Składniki
- pestki z 1 laski wanilii
- 10-15 dużych truskawek
- 30g czekolady min.70%
- 1,5 łyżki cukru: brązowego/białego
- 130ml mleka zwierzęcego lub roślinnego
- 3 jajka
- szczypta soli
- listki mięty
- 85g mąki pszennej
- olej do posmarowania formy do pieczenia