Podpłomyki z wędzonym pstrągiem

Podpłomyki są jednymi z najstarszych polskich placków. Były szybsze w przygotowaniu niż chleb dlatego często gościły na stołach zarówno na śniadaniach jak i kolacjach czy podczas obiadu.

Wydrukuj

Podpłomyki z wędzonym pstrągiem

napisała:

0,0 rating
  • V
  • DF
Klasyczne podpłomyki w nowym wydaniu.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:10 min.
  • Ilość porcji:2
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 6 podpłomyków
  • majonez bazyliowy
  • 1 wędzony pstrąg alpejski
  • liście bazylii
  • pieprz
Sposób przygotowania
Pstrąga obierz ze skóry, ości i płetw. Mięso podziel na mniejsze części. Podpłomyki podgrzej na patelni. Na ciepłe podpłomyki nałóż bazyliowy majonez, pstrąga oraz kilka liści bazylii. Placki oprósz świeżo zmielonym pieprzem.

Leave a Reply