Placki bananowe

Z bananów można przygotować wiele pyszności. Dodać do deserów, sałatek, połączyć z mięsem, alkoholem. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do tostów. Idealne będą w ciastach i babeczkach jak i śniadaniowych pancakes, plackach i naleśnikach.  

Wydrukuj

Placki bananowe

napisała:

4,7 rating based on 3 ratings
  • V
Puszyste, bananowe placki.
  • Poziom trudności:Łatwy
  • Czas przygotowania:15 min.
  • Czas gotowania:15 min.
  • Czy można zamrażać?:Nie
Składniki
  • 3 banany
  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki oleju + do smażenia
  • 1 jajko
Sposób przygotowania
Banany obierz, pokrój w plasterki, przełóż do miski i rozgnieć widelcem. Do bananów dodaj jajko, mleko, miód, olej, sodę, mąkę i zmiksuj wszystko na jednolitą masę. Smaż z niewielką ilością oleju na złoty kolor.

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other

error: Zawartość jest chroniona!!