Placki z gruszką przyrządzone z mąki owsianej są smacznym pomysłem na bezglutenowe śniadanie. Puszyste, słodkie i bardzo łatwe w wykonaniu. Podane z miodem z pewnością przypadną do gustu fanom słodkiego śniadania. Placki poza pięknym, efektownym wyglądem są bardzo sycące i zaspokajają poranny głód.
Wydrukuj
Placki z gruszką
- V
- GF
Efektowne, smaczne śniadanie.
Składniki
- 2 duże twarde gruszki
- 200 g mąki owsianej (można użyć innej)
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szklanka mleka (u mnie bez laktozy)
- 2 łyżki cukru
- szczypta soli
- olej do smażenia
- 1 cm świeżego imbiru