Podążając za ideą zero waste w jedzeniu – czyli nie marnowaniu produktów spożywczych i nie generowaniu resztek powstały pyszne kotlety z warzyw z rosołu. Warzywa ugotowane w rosole, w wersji wegetariańskiej w bulionie warzywnym idealnie sprawdzą się podane jako kotlety. Dodatek kaszy bulgur sprawi, iż danie to będzie syte i z pewnością zaspokoi głód. Warzywne kotlety przygotowane z warzyw z rosołu są wilgotne, aromatyczne, są ciekawą alternatywą do standardowych mięsnych kotletów.
Wydrukuj
Kotlety z warzyw z rosołu
- V
- GF
- DF
Ciekawy sposób na wykorzystanie warzyw z rosólu.
Składniki
- warzywa z rosołu: np. 2 marchewki, 2 pietruszki, bulwa selera, cebula
- 1/2 szklanki kaszy bulgur
- 1 jajko
- sól/pieprz
- 1 cebula
- panierka
- olej ryżowy do smażenia