Klasyczne naleśniki są zawsze idealną propozycją na śniadanie. Przyrządzone z mąki ryżowej oraz z mlekiem bez laktozy poza walorami smakowymi będą jeszcze bezpieczne dla wszystkich, którzy ze swojej diety wykluczają gluten oraz laktozę. Podane z ulubionymi dodatkami: suszonymi bądź świeżymi, sezonowymi owocami, konfiturą, dżemem lub marmoladą, z cukrem pudrem, cukrem trzcinowym, jogurtem naturalnym lub twarogiem z pewnością znajdą ogromne grono zwolenników. Smażone na minimalnej ilości oleju ryżowego lub oliwy będą miękkie i sycące.
Wydrukuj
Naleśniki z mąki ryżowej
- V
- GF
Smaczne i bardzo sycące, bezglutenowe naleśniki.
Składniki
- 2 szklanki mąki ryżowej
- 2 szklanki mleka bez laktozy
- 1/2 szklanki wody gazowanej
- 1 łyżka cukru brązowego lub ksylitolu
- 2 jajka
- jagody, borówki, maliny, jogurt naturalny, konfitury do wyboru